dilluns, 30 de març del 2009

Les presentacions continuen i totes i tots estem convidades i convidats

Benvolguts companys i companyes del CAP, som l'Anna Vàzquez, la Maria Rodríguez, el Joan Iniesta i la Paula Ventades. El proper dimarts fem la nostra presentació de la memòria i com en tota relació humana, necessitem la vostra col·laboració perquè la sessió funcioni.

Us demanem amb apreci que proteu un coixí o una superfície agradable i pròpia on seure confortablement.

Gràcies i molt bon cap de setmana!

PaulaJoanAnnaMaria

dijous, 26 de març del 2009

Més televisions


M'ha fet gràcia trobar aquesta televisió del primer món, del món de la gent que pot fer coses amb més diners. Tot i això, em sembla que ara no en queden gaires per aquí, de diners em refereixo. Tan se val, està bé veure, que a altres països hi han iniciatives com la de "Teachers.tv" i encara sort que les podem veure per inspirar-nos i, qui sap, potser copiar-ho o aprofitar-ho. Tenen una cerca per paraules molt interessant. Jo he cercat: changing classroom i he trobat això.

dimarts, 24 de març del 2009

L'espai. Com crear espais nous? Com apropiar-se de l'espai?


Ja sé que no té res a veure, que són espais privats, però quan he vist la presentació del grup de Can Peixauet m'ha vingut a la memòria un mail que em va enviar un amic sobre les oficines de les gran empreses nord-americanes. I això ho vull enllaçar amb la classe de la Suzanne Furlan sobre els espais, de la manera de com canvien a mesura que es passa de primària a secundària. A secundària els alumnes perden l'espai de referència: l'aula. Encara recordo la fotografia que ens va posar la Suzanne d'una aula de primària dels Estats Units. Les d'aquí no arriben a ser així però mantenen aquell vincle amb l'estudiant i, a més a més, també afegeixen la vessant lúdica, que en moltes de les empreses dels Estats Units la mantenen. Ha de ser l'aula un espai seriòs? Un espai sagrat com molts museus? La veritat és que la iniciativa privada s'ho munta bé per tenir als treballadors i treballadores molt contents i contentes.
Estic pensant en afegir el Lego al meu reguitzell d'unitats didàctiques que tinc ja confegides. Es broma, amb prou feines he pogut acabar la que he fet per les meves pràctiques. Però estaria bé fer alguna cosa amb el Lego.

dissabte, 21 de març del 2009

TvLata. Televisió Experimental

Tvlata és una experiència educativa, creativa i de comunicació amb els joves de la comunitat d'Alagados a Salvador de Bahia, Brasil. Els continguts publicats en aquesta televisió experimental (textos, imatges, músiques i films) han estat creats per els adolescents i per els col·laboradors del projecte.

Visc a les cases barates. Per a tots aquells que no vau poder veure'l

No es pot publicar, és a dir que segons quins videos fora de la pàgina web de TV3 no es poden penjar i veure'ls. Una pena. Però tan se val els podeu veure a la font que és aquesta.

Ultims dies!!!

Hola!

Envio una aportació del CAP del dissabte i aquest concurs per si algú està interessat, escapa del temari del CAP però crec que algú l'hi pot interessar.

Fins aviat

Laia
Píndoles Píndoles victor.emulsio Una aportació del CAP del dissabte

dijous, 19 de març del 2009

El Matins - Problemes per homologar títols...

Interessant video que mostra un cas concret d'una futura "docent" i els seus problemes per homologar el seu títol de dissenyadora gràfica... Atenció als comentaris del principi del video entorn al "nou" batxillerat artístic"... Pobreta paga Elisava i després no li serveix de res...

dimecres, 18 de març del 2009

TRANSDUCTORES*. Pedagogías colectivas y políticas espaciales.


Per aquells i aquelles que esteu interessats en altres tipus de contextos i teories educatives us recomano una pàgina molt interessant entorn a un projecte cultural que analitza i proposa projectes artístics i educatius alternatius. El projecte es diu TRANSDUCTORES* i es un cicle de conferències i sessions de treball entorn a pedagogies col·lectives i polítiques espacials. Qui estigui una mica “al tanto” de projectes com l'Aula Abierta de Granada, veurà certs aspectes i connexions amb aquest projecte.

L'enllaç al projecte: http://transductores.net
Una breu descripció:

TRANSDUCTORES*. Pedagogías colectivas y políticas espaciales es un proyecto cultural que incluye la puesta en marcha de seminarios y talleres de formación, la construcción y exposición de un archivo relacional, el trabajo con agentes locales y la edición de diversas publicaciones. 

TRANSDUCTORES* es un proyecto organizado y producido por el Centro José Guerrero de Granada en colaboración con Aulabierta, el Ministerio de Cultura y la Universidad Internacional de Andalucía.



*Un transductor es un dispositivo capaz de transformar o convertir un determinado tipo de energía de entrada en otra diferente de salida. En la teoría de redes sociales los transductores actúan como disparadores o catalizadores de cambios sociales, abriendo nuevas posibilidades de transformación, más integrales y sostenibles con el contexto.

diumenge, 15 de març del 2009

El material de la sessió de la Montserrat Cortadellas.

Hem rebut el material que molt amablement ens va portar sobre paper la Montserrat Cortadellas. Per aquelles i aquells que no el tingueu aquí podeu tenir-ho en format PDF.
emissors_didentitat

a_prop

dissabte, 14 de març del 2009

Estratègies de Coneixement. Montserrat Cortadellas.



Algunes de les coses interessants que va dir la Montserrat Cortadellas.
"Generar projectes globals a partir d'un motiu. Captar, analitzar, classificar, generar... Ítems que pots generar d'una Imatge, que a la vegada són ítems del Currículum.
Projectes oberts, doncs hi passa el que està passant en el moment, el context, el lloc... El món contemporani l'està explicant el món contemporani.
Per a provocar un projecte, s'ha de globalitzar. Quan es comença un projecte, enseguida sorgeixen altres disciplines, maneres... i per això, s'ha de tenir el món globalitzat.
Programació per competències i capacitats. Per a programar per competències, s'ha de canviar la metodologia, per explicar alguna cosa i arribar a x/y lloc.
Generar persones amb criteri. La Crítica, és donar eines i estratègies per tenir, gestionar, buscar, saber... informació i relacionar coneixaments."

És com contruir un projecte utòpic. Però a mi, personalment, em va obrir la manera de veure i fer les coses. Un procés i metodologia oberts que generen i produeixen. Una petita gran esperança.

dijous, 12 de març del 2009

Planificació educativa

Hola,

El dimarts vam acabar el módul de planificació educativa, us passo dos textos que us poden servir per sintentitzar el que hem estat veient aquest dies: diferents metodologies de treball. Ja que com heu pogut veure hi havien diferents perspectives, no solament de forma de treballar sinó de manera d'entendre l'educació artística. A part us passo un power point on hi ha recursos educatius.

Fins dimarts
Laia Campañà


Metodologia Per Proyectes

Metodologies Docents URV

Recursos Educatius

dimecres, 11 de març del 2009

19 de març. Convocatòria de vaga.


Hola, només a nivell informatiu, dijous dia 19 de març hi ha convocada una vaga (de profes). Més que res, per si hi ha algú que dijous té sessió de pràctiques i en certa i/o alguna manera li afecta.

diumenge, 8 de març del 2009

El meus avis van viure a les "cases barates" i jo vaig viure al barri de Bon Pastor.

Sí, durant els 10 primers anys de la meva vida vaig viure al barri de Bon Pastor. No era el barri que és ara però sí que era un barri d'immigrants. Durant aquells anys es van començar a viure els primers signes de degradació, l'heroïna va fer que la delinqüència s'apugés i que jo fos testimoni d'algun robatori mitjançant l'estrebada o fins i tot la Caixa de Barcelona fos atracada. Anècdotes apart, la setmana passada pensava que farien aquest reportatge al 30 minuts de Tv3, però amb les eleccions al País Basc i a Galícia, no el van emetre. Així que toca aquesta setmana. No sé si ara hi ha algun barri o ciutat a la província de Barcelona que tingui uns estudiants com aquests, amb una població com aquesta: gitana i magribí. Potser el barri de la Mina? L'emeten aquesta nit a les 21:41 a Tv3. A veure què tal.

Aquestes fotografies són part del projecte "Cinema en curs", que també es porta a terme a l'IES Cristòfor Colom.

dijous, 5 de març del 2009

Oposicions

Benvolguts/des:


Per si és del vostre interès, us informem que s'han convocat oposicions al cos de professors d'educació secundària.
Convocatòria:

http://www20.gencat.cat

p.d: Vosaltres no podeu participar ja que encara no tindreu el CAP. Però per si voleu anar mirant de què va...