dijous, 25 de juny del 2009

iDensitat 2009 - iD BARRI | HIVERNACLECULTURAL | iD#5 CALAF


Bé potser algunes i alguns de vosaltres vau veure la convocatòria pública del taller de iDensitat de Josep María Martín. En aquest taller es tractara de intervenir certs espais abandonats mitjançant projectes i propostes portades a terme per grups de treball multidisciplinars i també amb la col·laboració d'estudiants del centre IES Alexandre de Riquer (Consulteu també: http://phobos.xtec.cat/jfarres2/joomla15/).

Aquesta és la informació publicada al lloc web de iDensitat:

HIVERNACLECULTURAL per Calaf_ El projecte

Aquest projecte de Josep Maria Martín proposa la construcció, a Calaf, d'un centre cultural -HIVERNACLECULTURAL-. Un espai de coneixement, aprenentatge, experimentació, difusió debat, observatori del territori i de divulgació científico-cultural on la natura es l'eix central.
Objectius

Crear un laboratori de participació i reflexió sobre l’espai públic i l’hàbitat de Calaf. Fer d’aquesta intervenció innovadora una experiència que permeti convertir els solars abandonats i degradats en espais vius, regenerats i bells, capaços d’aportar valor i autoestima, integració i promoció de la vida comunitària.

El projecte proposa la construcció d'un espai-laboratori a Calaf per a treballar amb les plantes autòctones repoblant després espais en fase de transició: els nombrosos solars que per motius de la paralització del sector de la construcció es troben en “standby”. L'objectiu és crear un observatori de paisatge i cultura, generant una sèrie de tallers d'aprenentatge que incideixin positivament en l'autoestima de la població i facilitin la intervenció temporal en alguns solars, com a prova pilot, configurant al mateix temps una metodologia que permeti la continuació de l'observatori promoguda per la iniciativa dels participants.

El projecte de Josep-Maria Martin s'està desenvolupant en diferents fases: investigació, conclusió, proposta, debat, projecte executiu i construcció. En aquest moment ha finalitzat una fase d'entrevistes a unes 30 persones que viuen o treballen a la població amb la idea de conèixer les seves opinions sobre el seu entorn. Després d'aquesta investigació i anàlisi es realitzarà un debat entre els participants el resultat del qual podrà influir en les decisions o orientacions que contribuiran a definir el projecte.
Serà una bona oportunitat per tractar de comprovar in situ com funciona el binomi art/educació dins d'un context com el de Calaf. Per la meva part tractaré de informar-vos de tot el possible des de Calaf, ja que participaré al taller.



dilluns, 22 de juny del 2009

Les Salonnières anem tenint feina, aixó no va gens malament! Vull compartir amb vosaltres un parell de coses relacionades entre elles.

Des del 29 de juny fins al 8 de Juliol a Can Xalant es realitza un workshop amb el col·lectiu d'arquitectes argentins A77 amb l'objectiu de construir el xiringuito del pati de Can Xalant, que va ser cremat l'estiu passat, a la vegada que es construirà un dispositiu portàtil amb l'objectiu que es pugui escapar de Can Xalant i circular per Mataró. Per aquest projecte A77 ha implicat a diferents agents del territori com són la Deixalleria municipal (treballes sempre a partir de material reciclat), en Pau Faus, i Les Salonnières entre d'altres. Però per saber exactament en què consisteix un convido a visitar el blog del projecte. Ja fa uns dies que s'ha obert la convocatòria del workshop i no sé si encara queden places, però promet ser interessant. Les Salonnières estarem allà per explicar la nostra part de projecta que ha estat treballar durant tres setmanes amb les nenes i els nens del Centre Obert Pla d'en Boet per tal d'aportar les pirmeres idees per a la construcció.


diumenge, 21 de juny del 2009

Jornades sobre Projectes de treball

La Paula ens ha enviat un mail general sobre unes jornades que tracten sobre la feina duta a terme per educadors en base als Projectes de Treball:

"Holaaaa

Os mando el programa de unas jornadas sobre Proyectos de Trabajo en las que participo el 1 y 2 de Julio.
Presento mi experiencia de secundaria con PdT y la investigación que he hecho sobre la perspectiva.

También están las Salonnieres y Cèlia provocando ideas seguro, además de Suzanne."

Estem convidats, jo no podré anar, però si puc enviaré una espia perquè hem tingui bén informat, em passi fotografies i hem comenti les idees que allà s'hi exposin.

dijous, 18 de juny del 2009

S'OBRE LA BORSA D'INTERINS

Hola, des de CCOO, m'envien aquesta informació referent a les llistes d'interins.
____________________________________________________________________

Companys i companyes,

Us informem que a partir del 22 de juny i fins el 28 de juliol, s'obre de nou la borsa d'interins...

Si teniu algun company/nya, amic... que estigui interessat/da, pensem que és interessant que conegui aquests webs:

http://conc.ccoo.cat/ensenyament/ on trobarà tota la informació, actualitzada de tot allò que té a veure amb l'ensenyament, les oposicions, els nomenaments d'estiu... Sempre amb la millor i
contrastada informació. I on trobarà el lloc per inscriure's en aquest grup d'informació...


http://www.gencat.cat/diari/5403/09159009.htm La nova resolució que regula que s'obre la borsa de nou, amb les especilitats i SSTT on manquen candidats.

http://aplitic.xtec.cat/pls/apex/f?p=100 Quines especialitats puc fer amb la meva titulació?

NOVETAT del 15 de juny: S'especifiquen noves correspondències entre les titulacions acadèmiques i especilitats docents. DOGC núm. 5400 - 15/06/2009.
http://conc.ccoo.cat/ensenyament/publica/interins/arxius/resolucio_titulacions15062009.pdf

Tot sobre l'admissió a la borsa:
http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio/menuitem.e79d96e9bc498691c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=046d1c51ac4d7110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=046d1c51ac4d7110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Tot sobre la borsa d'interins:
http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio/menuitem.a735c8413184c341c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=facef2da8c305110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=facef2da8c305110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default#Bloc861df4f5f5bdf110VgnVCM1000008d0c1e0a____

dilluns, 15 de juny del 2009

LEGO SERIOUS PLAY

El passat dia 12 en un d'aquells trajectes habituals amb la Renfe resseguint la costa maresmenca... vaig llegir una entrevista (no he pogut recuperar el diari, el link és un foro d'internet, amb publicitat, però amb paciència es pot llegir prou bé) a la Contra de La Vanguardia.

Em va semblar prou interessant.
Entrevistàven a Lucio Margulis, un mestre especialitzat en Tècniques de l'Educació i que després ha anat desenvolupant el seu projecte i estudi cap altres camps.

Un dels seus projectes i motiu per el qual l'entrevistaven, era per el projecte que està duent a terme a Barcelona, amb el 22@, l'escola del futur. Un projecte que s'està portant (jugant) a terme, amb pares, mares, nens, nenes, Administració, mestres...
Resoldre conflictes, aprendre... mitjançant el joc. Com diu ell, una metodologia per a que cada persona es pugui expressar i comunicar amb tres dimensions.

A les web JuegoSerio i LegoSeriousPlay podeu trobar informació


dilluns, 1 de juny del 2009

I ara què?

Tot esperant que la surti la nota al moodle i així poder apuntar-me a les llistes d'interins em preguntava que fèieu la resta. Què féu? Què fareu? Jo tinc pensat presentar una proposta de taller per fer... com no videoblogs. Gairebé ho encerteu. Darrerament estic fent coses amb vídeo i vull veure com plantejar el curs. De moment el vull fer eminentment pràctic. I quan dic pràctic em refereixo a aclarir conceptes del vídeo digital i Internet d'una manera posant-se a "fer coses", projectes personals o grupals. Dóna igual. M'apuntaré a les llistes però vull aplicar a nivell docent aquesta vessant meva més especialitzada. Doncs bé, suposo que totes i tots esteu fent coses, per aquesta raó m'agradaria obrir un fòrum entre nosaltres per poder ajudar-nos i manifestar les nostres inquietuds o dubtes.