Bé potser algunes i alguns de vosaltres vau veure la convocatòria pública del taller de iDensitat de Josep María Martín. En aquest taller es tractara de intervenir certs espais abandonats mitjançant projectes i propostes portades a terme per grups de treball multidisciplinars i també amb la col·laboració d'estudiants del centre IES Alexandre de Riquer (Consulteu també: http://phobos.xtec.cat/jfarres2/joomla15/).
Aquesta és la informació publicada al lloc web de iDensitat:
HIVERNACLECULTURAL per Calaf_ El projecteAquest projecte de Josep Maria Martín proposa la construcció, a Calaf, d'un centre cultural -HIVERNACLECULTURAL-. Un espai de coneixement, aprenentatge, experimentació, difusió debat, observatori del territori i de divulgació científico-cultural on la natura es l'eix central.ObjectiusCrear un laboratori de participació i reflexió sobre l’espai públic i l’hàbitat de Calaf. Fer d’aquesta intervenció innovadora una experiència que permeti convertir els solars abandonats i degradats en espais vius, regenerats i bells, capaços d’aportar valor i autoestima, integració i promoció de la vida comunitària.El projecte proposa la construcció d'un espai-laboratori a Calaf per a treballar amb les plantes autòctones repoblant després espais en fase de transició: els nombrosos solars que per motius de la paralització del sector de la construcció es troben en “standby”. L'objectiu és crear un observatori de paisatge i cultura, generant una sèrie de tallers d'aprenentatge que incideixin positivament en l'autoestima de la població i facilitin la intervenció temporal en alguns solars, com a prova pilot, configurant al mateix temps una metodologia que permeti la continuació de l'observatori promoguda per la iniciativa dels participants.El projecte de Josep-Maria Martin s'està desenvolupant en diferents fases: investigació, conclusió, proposta, debat, projecte executiu i construcció. En aquest moment ha finalitzat una fase d'entrevistes a unes 30 persones que viuen o treballen a la població amb la idea de conèixer les seves opinions sobre el seu entorn. Després d'aquesta investigació i anàlisi es realitzarà un debat entre els participants el resultat del qual podrà influir en les decisions o orientacions que contribuiran a definir el projecte.
Serà una bona oportunitat per tractar de comprovar in situ com funciona el binomi art/educació dins d'un context com el de Calaf. Per la meva part tractaré de informar-vos de tot el possible des de Calaf, ja que participaré al taller.
tinc un dilema, una confusió de sentiments, una sorpresa i una inquietud: perque som dos diferents, hauriem de ser un mateix...un cap.Però nomès en la col·laboració ja es veuen diferències,...quina decepció més gran.
ResponEliminaUn dilema? La col·laboració no és està renyida amb la un mateix objectiu. El fet de ser molts no vol dir que es puguin fer coses entre tots.
ResponEliminaEsperant notícies des de Calaf... gràcies Marcos! Que vagi molt bé!
ResponElimina