diumenge, 25 d’octubre del 2009

Concentració reivindicativa el proper 9 de novembre

Estem fartes i farts, estem cansades i cansats de tanta precarietat, de què ens amaguin la situació real, de què ningú faci res i és per això que des de diferents forums s'ha convocat un concentració reivindicativa. Aprofitarem que el proper dia 9 de novembre s'entregaran els Premis Catalunya d'Educació i manifestarem la nostra disconformitat amb la nova situació creada per part del departament, pel tracte que rebem i l'incertesa de la nostra situació laboral que és del tot inacceptable.


Llibres digitals?

Aquest any, aquest curs docent ens trobem amb moltes novetats, per una banda tenim que els nomenaments es fan telemàticament i, per una altra banda, els ordinadors portàtils s'adopten per treballar a les aules. Estem preparats? Calen llibres digitals per treballar? Hem de desterrar aquells petrecols de paper que, segons EL PAIS digital, són lineals i finits. Us asseguro que m'ha costat molt reflexionar sobre això, després de veure i viure la situació de la borsa d'interins de la deixadesa del departament d'Educació i de veure que les coses no milloren. Tot i això sóc dels que pensen que no ens calen els llibres ni digitals ni tradicionals. A Internet podem trobar gaire bé tot el que ens cal per poder portar a terme una classe. Sóc més d'aquells que professen una admiració quasi devota a les llibretes, als apunts i a les reflexions que es poden allà abocar. Encara ningú ha inventat res com el paper i el bolígraf. No depens de cap bateria, no depens de cap mena de situació lumínica exterior i si vols pots anar a la muntanya, seure sota un arbre i escriure; ho pots fer sense dependre d'un endoll. Les bateries i l'electricitat és un problema, però un altre i que ha resultat desesperant per a molts docents aquests darrers mesos és la voluntat de treballar amb un programari lliure i amb unes connexions a la xarxa que no tenien prou capacitat per permetre treballar tants ordinadors alhora.
Una altra aspecte a tenir en compte és tot el seguit de moviments que estan realitzant les editorials que veuen que el pastís dels llibres educatius està a punt de desaparèixer. No poden perdre milers i milers d'euros i estan frenant la implantació del programari lliure. No sé si ho heu notat però tots els autors, escriptors en aquest cas, s'estan manifestant en contra de la digitalització, no volen perdre tampoc, com ho estan fent els artistes, músics, per culpa de les descàrregues. Els canvis fan por, molta por, i perdre diners encara més, però tot això no és més que un canvi de paradigma, un canvi que molts estan aprofitant i d'altres no saben com encaixar. Per la nostra part només ha de ser assumit per poder avançar i poder adoptar com una eina més.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Llista Definitiva


Hola!

Des de Ensenyament CCOO ens diuen que la llista definitiva no surtirà fins a primers de novembre.

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Màster de Formació de Professorat


Sembla que al final s'han posat d'acord i el Nou Màster de Formació del Professorat, l'antic CAP, (del qual nosaltres n'hem estat els últims cursant-lo) ja tira endavant.
En aquest link en pdeu veure els objectius, l'accés, la preinscripció, les condicons, etc.etc.etc.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Llista Definitiva

Acabo de trucar a SSTT (Consorci de Barcelona) i m'han dit que la llista definitiva no sortirà abans del 15 d'octubre.
Suposo que els altres SSTT també deuen tenir prevista la mateixa data.

Ànims!