divendres, 24 de setembre del 2010

Vull compartir un projecte molt interessant

TRANSDUCTORES. Pedagogías colectivas en red es un proyecto organizado y producido por ACVic Centre d'Arts Contemporànies y dirigido por Antonio Collados y Javier Rodrigo. transductores.net

TRANSDUCTORS* és un projecte cultural que pretén investigar i activar iniciatives en les quals s'articulin de manera flexible les pràctiques artístiques, la intervenció política i l'educació, a partir de l'acció de col·lectius interdisciplinaris.

TRANSDUCTORS es concreta en el desplegament d'un arxiu relacional amb el qual difondre, entrellaçar i problematitzar les pràctiques, a dalt esmentades, a través d'un estudi de diversos casos, buscant l'articulació directa en el context mitjançant la posada en marxa de seminaris, tallers de formació i el treball en col·laboració amb agents locals.

Els materials recopilats en l'arxiu donen visibilitat als processos portats a terme pels col·lectius o bé són els resultats formals de moltes de les seves pràctiques (publicacions, cartells, diagrames, mapes, vídeos, etc.). Aquestes pràctiques es presenten com a models de pedagogies col·lectives en què s'aborden problemes socials específics (com per exemple el reciclatge, la salut, les deixalles, les energies netes, el concepte de ciutadania o la regeneració urbana) mitjançant el desenvolupament sostenible, la participació ciutadana o la cultura visual. Aquestes iniciatives inclouen el treball interdisciplinari d'educadors, estudiants, artistes, arquitectes, paisatgistes o urbanistes, promouen l'intercanvi d'habilitats i coneixements, alhora que construeixen un aprenentatge en col·laboració i institueixen espais alternatius d'educació i ciutadania.

*[ Un transductor és un dispositiu capaç de transformar o convertir un determinat tipus d'energia d'entrada en un altre de diferent de sortida. En la teoria de xarxes socials els "transductors" actuen com a disparadors i catalitzadors de canvis socials, i obren noves possibilitats de transformació, més integrals i sostenibles en el context.]

I tot això a on???

TRANSDUCTORS. Pedagogies col·lectives en xarxa

Arxiu relacional [Exposició] + Laboratori pedagògic [Taller+Centre de recursos]
Projecte dirigit per Antonio Collados i Javier Rodrigo

De l'1 de octubre al 28 de novembre de 2010.
Innauguració 1 d'octubre a les 19.30h.
ACVic. Centre d'Arts Contemporànies. c.Sant Francesc, 1 08500 Vic T. +34 938853704

Espero poder participar si tot va bé i puc demanar-me els dies de festa al treball però us dic que ja vaig anar a unes jornades on s'explicava projectes semblants i va ser molt i molt interessant, la possibilitat de poder participar, em fan venir ganes de sortin correns i deixar enrera el treball!!!

Ens veiem per aqui.Que passeu bones festes!

dijous, 2 de setembre del 2010

Es substituiran la meitat de les baixes del professors


Jo crec que si estem així, que si s'ha de retallar, doncs hauríem de retallar als polítics: escollirem la meitat de polítics. Es presentaran a les eleccions la meitat de polítics, tampoc els necessitem per res. Ben bé, els ajuntaments funcionen amb pilot automàtic. No necessitem els càrrecs polítics, que desapareguin. Fora!, fora!, fora!