dimarts, 1 de desembre del 2009

Falten mestres, professores i professors. Retallades econòmiques encobertes a les aules.

El rumors poden quedar-se en rumors però entre la comunitat docent que treballa a centres públics és una realitat. Primer es va començar amb un sistema de nomenaments nou, que podia donar més flexibilitat, però el que ha estat és una mesura més per reduir costos d'aquesta "empresa" que està dirigint el conseller Maragall que es diu departament d'educació. Tot aquest seguit de mesures s'han concretat en un escrit que vaig rebre des del col·legi on va la meva filla. És trist però és així. En l'entrada anterior ja vaig dir que ens interèssim de les coses importants, però em sembla que llegir aquestes línies fa que pensem que l'educació està rebent fuetades per part de la crisi com tots els sectors; però diré com moltes i molts han dit: l'educació és el futur. Llavors si retallem ara, podeu estar totes i tots segurs que el futur de les nostres filles i dels nostres fills no serà millor que el nostre, que ja està prou fotut.

3 comentaris:

  1. El 2020 ja farà anys que l'ensenyament púbic haurà desaparegut a favor d'una escola concertada que serà l'encarregada d'administrar de la millor manera que sap fer (explotant laboralment el professorat) les ingents quantitats de diners estalviats per la manca de recursos (i no em refereixo als putos poràtils) que es convertiran en bitllets de 500 euros guardats en les caixes fortes de les cases del apoderats. Ells hauran aconseguit el que volien: delegar la gestió de l'ensenyament a empreses privades. Per la seva banda, els sindicats seguiran existint com els coneixem avui en dia, és a dir, com a arbres de Nadal. M'agradaria ser optimista, però entre la manca d'unió del professorat, la manca de suport d'una societat amnèsica i la direcció de tot plegat per aquesta colla de delinqüents d'elit anomenats polítics, no puc veure pas les coses d'una altra manera. Salut!

    ResponElimina
  2. No sé si coneixes el senyor Santiago Niño Becerra. És l'economista apocalític que ha escrit un llibre que parla sobre el crack de 2010. Pot petar això o no, però és interessant que el futur que augura és aquest que dius tu: un futur controlat per la iniciativa privada, per grans multinacionals, ja que el que està passant és que els polítics (l'aristocràcia moderna), seran destronats com va passar amb la Revolució Francesa. Aquí,ara, de nou, els actuals burgesos iniciaran una revolució que farà que el sistema capitalista sigui reformat i es transformi en un sistema que controli totes les facetes de la nostra vida. Espero que no sigui així però, com molt bé dius tu, la iniciativa privada s'imposa en l'educació. Desgraciadament, la situació actual es fruit de la gestió privada així que els auguris no són prou bons.

    ResponElimina
  3. Santiago Niño. Deixo un link d'una entrevista arrel del llibre del que parles.
    http://www.lavanguardia.es/lv24h/20081003/53552573696.html

    Jo l'he escoltat a la secció que fa a La Ventana, a la Cadena Ser, sobre informació, assessorament i debat laboral.

    Totalment d'acord amb això de que els polítics són l'aristocràcia moderna. Fa falta un canvi, una reforma, una revolució, una neteja.
    Haurà de caure tot plegat per a començar un canvi de sistema?

    ResponElimina