dilluns, 5 de juliol del 2010

Homeschooling o ensenyant a casa

Aquest diumenge van emetre a la Sexta a "Vuelta y vuelta" un capítol dedicat a comparar dues maneres d'instrucció, d'ensenyament extremes: a un internat i a casa. Educar i formar és el que volen fer a l'internat. De moment estic veient el programa. Puc fer una valoració primerenca i és la següent: crec a que escollir l'internat es delegar d'una manera total la formació i la socialització a un centre en canvi optar per fer-ho a casa és l'extrem oposat. No tinc gens clar ni l'una ni l'altre, veig problemes en ambdues. Més endavant faré una valoració més plena, un cop acabi de veure el programa sencer.

3 comentaris:

  1. El reportatge no servia per gaire, donava una visió molt extrema i "sesgada" de les dues maneres "d'educar". La Sexta com és habitual no es caracteritza per la seva profunditat d'anàlisi en els seus reportatges (l'escola Callejeros ha fet molt mal). Però com visió ràpida i molt parcial era entretingut.

    ResponElimina
  2. Ei! Et deixo l'adreça d'un blog que he consultat algunes vegades. És curiós perquè, tot i que n'he extret recursos diverses vegades, mai m'havia fixat en que precisament és una família que ha decidit ensenyar els seus fills des de casa. Si et sóc sincera, discrepo bastant d'aquesta opció quan es fa d'una manera permanent. Crec que l'escola aporta experiències que la llar no pot aportar i viceversa. Com em passa molt sovint, suposo que la solució està en el terme mig.
    Aquí deixo l'adreça, espero que et pugui servir per aprofundir una mica més en el tema.
    http://undesertacasa.blogspot.com/
    Et deixo també un vídeo
    http://www.tv3.cat/videos/212584215

    ResponElimina
  3. Hola! Ja he vist la pàgina que ens has deixat. Està molt bé. La veritat és que un cop que coneixes el sistema i l'has vist només pots fer dues coses o no tenir fills o intentar que els teus fills rebin la millor de les educacions. Per aquesta raó polítics i professors o mestres fan que els seus fills vagin a l'escola privada o concertada. És així i qui no ho vulgui veure que no enganyi.

    ResponElimina