dissabte, 14 de març de 2009

Estratègies de Coneixement. Montserrat Cortadellas.Algunes de les coses interessants que va dir la Montserrat Cortadellas.
"Generar projectes globals a partir d'un motiu. Captar, analitzar, classificar, generar... Ítems que pots generar d'una Imatge, que a la vegada són ítems del Currículum.
Projectes oberts, doncs hi passa el que està passant en el moment, el context, el lloc... El món contemporani l'està explicant el món contemporani.
Per a provocar un projecte, s'ha de globalitzar. Quan es comença un projecte, enseguida sorgeixen altres disciplines, maneres... i per això, s'ha de tenir el món globalitzat.
Programació per competències i capacitats. Per a programar per competències, s'ha de canviar la metodologia, per explicar alguna cosa i arribar a x/y lloc.
Generar persones amb criteri. La Crítica, és donar eines i estratègies per tenir, gestionar, buscar, saber... informació i relacionar coneixaments."

És com contruir un projecte utòpic. Però a mi, personalment, em va obrir la manera de veure i fer les coses. Un procés i metodologia oberts que generen i produeixen. Una petita gran esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada