dissabte, 6 de març del 2010


Navegant i navegant, invertint el temps a la xarxa trobes pàgines realment interessants. Com aquesta que porta a terme la Lucía Alvarez que la defineix així:

"Hola. Las TIC en Plástica está administrado por Lucía Alvarez. Soy profesora de Educación Plástica y Visual.

Este Blog es un espacio que intenta mostrar las posibilidades didácticas que las TIC (Tecnologías de la Información y la Comunicación) y la Web 2.0. ofrecen a las enseñanzas artísticas. Esta potencialidad ha aumentado considerablemente con las aparición de numerosas aplicaciones Web libres y gratuitas, recursos multimedia online y la accesibilidad a programas de software libre.

Surge en Enero de 2007 como parte de la investigación “Las posibilidades didácticas de Internet en la Educación Plástica y Visual” para el curso “Internet, un recurso para la investigación educativa” del programa de Doctorado MODELTIC de la UNED. Desde ese momento, se convierte en un lugar orientado a mis alumn@s en el que recopilo recursos y aplicaciones TIC de interés, inserto presentaciones didácticas desarrolladas a partir de los contenidos del currículo de las asignaturas que imparto y presentaciones de los proyectos y las actividades desarrollados en el aula."

2 comentaris:

  1. Les possibilitats didàctiques de les noves tecnologies és quelcom que m'apassiona i mira que jo de dibuixar no en sé pas gaire, encara que admiro la gent que ha nascut amb aquest do. Ara bé: Què són o han de ser realment les TIC-TAC en el marc de l'ensenyament? Un mitjà o una finalitat en sí mateixes? l'Insubmís.

    ResponElimina
  2. En quant a dibuixar jo crec que tothom pot dibuixar amb molta voluntat i molta pràctica. No crec que sigui un do. I quant a les TIC-TAC, doncs bé, malauradament poden ser un bé o un càstig. Quants cops t'has trobat que l'ordinador s'ha penjat, o el projector no està ben configurat, o que internet va tan lent que aquell vídeo que volies posar als teus estudiants no es descarrega. Sí és una eina molt bona, complementària, però no definitiva. Ni crec que a partir d'ara s'ha de fer tot amb ordinadors, ni tampoc crec que allò que estan fent les editorials siguin uns continguts realment "digitals". Només estan traspassant textos amb animacions. Avui en dia no cal tenir els continguts a un CD o un Pendrive, tots estan a la Xarxa i potser no calgui tenir ni llibres de text, ni llibres digitals. Potser el que passa és que el docents estan adotzenats i, tot aquells i aquelles que es queixen d'uns i unes alumnes mandrosos i mandroses, són elles i ells els que s'han apoltronat i van amb el pilot automàtic. Totes i tots estan cremats i s'haurien de plantejar si volen continuar o no en el món docent.

    ResponElimina