divendres, 21 de gener del 2011

2ª Sessió. On apareixen els conflictes.

Després de no trobar durant una bona estona l'aula, finalment un grup de companys i jo vàrem poder arribar fins la nostra destinació. Un cop instal·lats tots a les cadires, les dues tutores ens van proposar fer una activitat creativa: retallant, enganxant o amb rotuladors, sobre una cartolina havíem de fer el nostre nom. I aquest és el meu resultat.

Tot seguit vam presentar tres persones cadascú recursos o qualsevol cosa interessant per la resta del grup. Jo vaig presentar aquest bloc i l'entrada que havia preparar, recuperant aspectes interessants que vaig rebre de la formació del CAP. Així que d'alguna manera era l'excusa perfecte per tornar a recuperar el fil d'aquest malaurat blog. Després va sortir, ho sento no em vaig apuntar el teu nom, una noia que és logopeda i ens va ensenyar uns interessantíssims exercicis per cuidar la veu. Espero fer-los servir. Tot i que, aquest matí, s'han queixat que és massa d'hora per fer segons quins sorolls. Finalment, ha sortit un noi que també treballa com especialista d'anglès i ha donat els següents recursos:
"Una mà de contes" (que es poden escoltar en anglès) i la plana dedicada a l'anglès de 365. Després d'això vàrem encetar un tema que majoritàriament a tothom preocupava i que es va fer pal·lés en la primera sessió: els conflictes. Cadascú va pensar en conflictes viscuts o no en pròpia carn i que ens semblaven angoixants. Els tres casos van presentar la situació següent: un nen que es provocat per un altre i reacciona d'una manera exagerada; una altra situació és la d'un especialista que s'excedeix i arriba fins i tot a despreciar als estudiants; finalment un altre cas és el de la percepció dels pares i mares que no es dóna prou quantitat de deures i de contigut als fills i filles. Per mi el cas més colpidor és ha estat el del mestre que s'excedia en la seva actitud vers els nens i les nenes. És una qüestió difícil de solucionar i potser el fet d'intermediar, aconseguir que ell mateix s'adoni del seu error i finalment accepti ajuda, ja sigui per part dels companys o d'algun tutor. Tot i això, és complicat pair aquesta situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada