dimarts, 24 de març del 2009

L'espai. Com crear espais nous? Com apropiar-se de l'espai?


Ja sé que no té res a veure, que són espais privats, però quan he vist la presentació del grup de Can Peixauet m'ha vingut a la memòria un mail que em va enviar un amic sobre les oficines de les gran empreses nord-americanes. I això ho vull enllaçar amb la classe de la Suzanne Furlan sobre els espais, de la manera de com canvien a mesura que es passa de primària a secundària. A secundària els alumnes perden l'espai de referència: l'aula. Encara recordo la fotografia que ens va posar la Suzanne d'una aula de primària dels Estats Units. Les d'aquí no arriben a ser així però mantenen aquell vincle amb l'estudiant i, a més a més, també afegeixen la vessant lúdica, que en moltes de les empreses dels Estats Units la mantenen. Ha de ser l'aula un espai seriòs? Un espai sagrat com molts museus? La veritat és que la iniciativa privada s'ho munta bé per tenir als treballadors i treballadores molt contents i contentes.
Estic pensant en afegir el Lego al meu reguitzell d'unitats didàctiques que tinc ja confegides. Es broma, amb prou feines he pogut acabar la que he fet per les meves pràctiques. Però estaria bé fer alguna cosa amb el Lego.

1 comentari:

  1. Waw! I love NY with Lego! Si, l'empresa privada es posa les piles.
    Quins espais. 'Ojala' les escoles i els instituts apostessin fort per el tema espai. Fins i tot la ciutat, on cada vegada redueix amb la censura els espais públics, però això ja és un altre tema. La del dimarts va ser una bona sessió d'espais.
    DiSUEÑA tu espacio.

    ResponElimina