divendres, 10 d’abril del 2009

Els comentaris als grups del primer dia de presentació.

Aquest és el text del mail que ens va enviar la Laia després del primer dia de presentació de les problemàtiques emergents. Seria bo que els grups pengéssiu els vostres projectes, ja sigui el powepoint o una breu explicació en què consisteix la proposta.

Gràcies a totes i tots.

I que no ens cansem fent el diari de camp.

Hola!

Us passem els nostres comentaris de la setmana passada:


Primera presentació:

EN RELACIÓ AL PROJECTE
El “projecte interdisciplinar” és més aviat una “proposta intermatèries”. El projecte requereix d’un seguiment molt més ampli, on les noves descobertes et porten a redreçar el projecte cap a explorar nous camins. El treball per projectes resulta interessant quan els docents treballen cooperativament i quan la institució aposta per aquest tipus de metodologia, ja que llavors es poden flexibilitzar espais i horaris i faciliten que pugui haver diversos profesors simultàniament a l’aula supervisant conjuntament els projectes. Si no és així resulta complicat aquest tipus de treball. Tot i això la proposta és interessant i toca de peus a terra.
No acaba de ser interdisciplinar perquè sempre és dins de la disciplina artística, però si que és un ric diàleg entre les arts. Per cert, en aquest sentit podria ser interessant presentar la proposta dins de les properes jornades d’educació artística que, precisament, versaran sobre el diàleg entre les arts.

Segona presentació:

Estaria bé contrastar el video on es presenta la realitat del centre (un pèl exagerada) amb la pel·lícula “IF” que explica la vida dins d’un estricte institut anglès i algunes de les conseqüències que pot comportar.

En un sentit similar pot ser interessant veure la pel·lícula “La ola” on un professor fa viure amb una metodologia experiencial el que comporta (tan en aspectes positus com negatius) viure en un règim autoritari (també dins les aules).


EN RELACIÓ AL PROJECTE
Projecte molt ambiciòs que podria funcionar perfectament dins l’àrea. Molt interessant i extrapolable a molts altres centres. Interessant poder buscar finançament per a la possible transformació.
Hi hauria algún tipus de filtre, tribunal, que decidís quina és la proposta que es portaria terme? Seria per votació popular? Ho podrien fer ells o podrien involucrar agents pròxims de la comunitat educativa en la materialització del projecte?


En relació a la proposta plantejada per nosaltres
Ens hem adonat que fixar-nos en les problemàtiques dels centres és una bona tasca ja que a partir d’aquí se’ns poden acudir possibles solucions per millorar-les. Ara bé, creiem que també hauriem de ser capaços de focalitzar la nostra mirada a les bones pràctiques, al que funciona bé (que segur que hi haurà alguna cosa, per petita que sigui) per tractar de rescatar-les, compartir-les i fer-ne exemple perquè d’altres puguin tractar d’incorporar-les o adaptar-les al seu context.

Apali fins la tarde!
Laia Campañà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada